Valo

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”7 vuotias” sukupuoli=”Uros” leikattu=”” sijainti=”Suomessa”/]Valo oli kunnallisen koiratarhan lopetuslistan kärkinelikon joukossa tavatessamme sen ensimmäistä kertaa. Emme saaneet koskaan tietää miksi se oli listalle päätynyt, eikä siihen Romaniassa syytä tarvitakkaan. Oma tarhamme meillä oli taaskin aivan täynnä, samoin kuin autokin jo, mutta lupasimme ja vannoimme palaavamme mahdollisimman pian takaisin hakemaan Valon ja kolme muuta suurimmassa vaarassa sillä hetkellä ollutta koiraa. Pelkäsimme pahinta, mutta juuri silloin meillä ei ollut muuta vaihtoehtoa, kuin jättää nämä koirat odottamaan ja ihme ja onni, ne olivat palatessamme elävien kirjoissa.

Komea herrasmies Valo sopeutui nopeasti Magda’s Angels Placessa uusiin koirakavereihin, ja nauttii suunnattomasti huomiosta, jota ei kenties koskaan ennen ollut elämänsä aikana saanut. Ensinäkemältä Valo jäi lähtemättömästi mieleen kovin surusilmäisestä katseesta ja luovuttaneesta olemuksesta. Silittelyt ja huolenpito nostivat kuitenkin pian Valon ilmeeseen epäuskoisen onnellisen koiran hymyn. Valon olemukseen tulikin itseluottamusta jo muutamassa päivässä, kunnalliselta tarhalta pois pääsyn jälkeen.

Valo nauttisi varmasti kaikesta ajanvietosta oman ihmisensä kanssa, ja huomionkipeänä koirana sopisi hyvin myös perheen ainoaksi koiraksi. Herrasmies ei ole ollut tarhaoloissa haukkuherkkää sorttia. Kultainen Valo vaikuttaa rauhalliselta ja nopeasti sopeutuvaiselta koiralta, joka on täysin valmis matkaamaan omaan kotiinsa, jonkun hyvin onnekkaan ihmisen kainaloon ja seuraksi metsäkävelyille.

Korkeutta komeudella on n. 55cm.

Kuulumisia tarhalta 06/2015: Valoa ei voi enää parhaalla tahdollakaan kuvailla rauhalliseksi. Se pyörii kuin väkkärä ihmisen ympärillä saadakseen huomiota osakseen. Ja milloin ihmisiä ei ole lähistöllä se leikittää aitauksensa pentukoiria, kuin eläen uudelleen lapsuuttaan.

Valo tulee muitta mutkitta vieraankin luo, änkeää suoraan kainaloon ja pussailee niin antaumuksella, että ihmisen nenäkin on vaarassa mennä sijoiltaan. Valo ei tarkoita missään tapauksessa satuttaa, se ei vain meinaa pysyä ”housuissaan” saatuaan ihanan ihmisen luokseen. Ja kaikkein parasta Valon mielestä on, jos se ihminen ymmärtää rapsuttaa masusta. Ainakin herra​ tekee parhaansa näyttääkseen mistä löytyy se ihanin rapsupaikka ja kellahtelee vähän väliä selälleen tarjotakseen pulleaa vatsaansa siliteltäväksi.

Valolle maistuu ruoka ja se on huomattavan ylipainoinen tällä hetkellä. Kotioloissa, päästessään säännöllisesti lenkkeilemään paino tulee varmasti putoamaan jonkin verran, mutta myös ruokavalioon tulisi kiinnittää huomiota tämän koiraherran kanssa.

Sai oman kodin syyskuussa 2015.

 

 

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020