Wäinö

Ikä/Synt: 2 vuotias
Sukupuoli: Uros
Leikattu: Kastroitu
Sijainti: Suomessa
Wäinö on 2 vuotias suomalainen kodinvaihtaja, joka pelastettiin piikiltä nyt lokakuussa. Wäinön emä on labradori/kultainen noutaja ja isä saksanpaimenkoira/valkoinen paimenkoira. Painoa Wäinöllä on 26kg ja voimaa löytyy, mutta niin löytyy myös kultainen sydän, miellyttämisenhalua sekä herkkyyttä.

 

Wäinöä ei ole peruskoulutettu, eikä se ole päässyt tarpeeksi ulos, joten tulevan kodin täytyy ehdottomasti sitoutua koiran koulutukseen ja riittävään liikuttamiseen sekä aktivointiin. Wäinölle etsitään kotia, jossa olisi leikkisä koirakaveri tai vaikka useampikin. Kissakin saa olla, mutta kissan tulee olla tottunut koiriin, eikä saisi stressata liian innokkaasta koirakaverista, jota Wäinö on. Wäinö on tällä hetkellä hätäsijoituspaikassa, jossa on uros sekä narttu ja tulee molempien kanssa hyvin toimeen, ei ole tappeluherkkä, mutta hakee innolla leikkiin. Wäinö on vielä kuin iso pentu, kaikki on ihanaa ja uutta ja mielenkiintoista.

 

Hoitotoimenpiteitä ei ole Wäinölle tehty, joten esim kynsien leikkaaminen saattaa vaatia kärsivällisyyttä. Wäinö rokotettiin, kastroitiin ja tarkastettiin eläinlääkärissä yhdistyksen toimesta, myös mikrosiru löytyy. Wäinö on perusterve.

 

Wäinö rakastaa ihmisiä sukupuoleen ja ikään katsomatta, mutta energisyyden vuoksi voisi vaikka kaataa pienen lapsen. Kouluikäiset lapset ei ole este ja Wäinö on kovin ihastunut hoitopaikan ala-asteikäiseen poikaan. Eroahdistusta Wäinöllä on, vinkuu ja haukkuu, voi tehdä yksinollessa myös hädät sisälle, mutta koirakaveri helpottaa tätä asiaa ja samoin myös säännöllinen elämä. Autoilusta Wäinö pitää, eikä voi pahoin. Hihnassa Wäinö vetää ja sitä voimaa tosiaan löytyy, poika yrittää kovalla kiireellä ehtiä tutkimaan kaikki hajut ja mielenkiinnon kohteet. Wäinön ulkoilu on ollut lähinnä flexissä pihalla kiinni ja suurimman osan aikaa Wäinö on joutunut olemaan vain sisällä. Hihnakäytös on siis hyvinkin ymmärrettävää.

 

Wäinö rakastaa todellakin ihmisiä, leimaantuu helposti uusiinkin ihmisiin ja itkee perään. Piippailee aluksi lähes koko ajan uudessa paikassa, koska ei vielä tiedä mitä kuuluu tehdä. Hätäsijoituspaikassa Wäinö merkkasi sisälle kaksi kertaa kun tuli, sen jälkeen tehnyt asiat ulos. Voi hyppiä innoissaan, kun ihminen tulee luokse, muttei hypi ihmistä päin. Istuu käskystä ja sisällä tulee kutsusta luokse, ulkona korvat katoaa.

 

Hermostuksissaan Wäinö leikkii ulkona kepillä esim kun koiria tutustutetaan, stressi näyttäytyy ylienergisyydellä, aggressiivista käytöstä ei missään tilanteessa ole havaittu. Sisällä ei ole vielä ainakaan leikkinyt leluilla, leikkisi mieluiten koirien kanssa tai olisi ihmisen lähellä rapsuteltavana. Wäinössä olisi potentiaalia vaikka mihin, jos ihminen jaksaisi panostaa. Epäsäännöllisestä ja virikkeettömästä elämästä huolimatta Wäinön elämänilo ja elämännälkä on säilynyt kolhuitta.

 

Ruoalle Wäinö ei ole vielä ainakaan ahne, poika on itse asiassa vähän huono syömään, mikä voi johtua ihan stressistäkin. Raaka lihakin meni pitkin hampain. Iho on kunnossa, ei allergioita, ei ravistele eikä rapsuttele.

 

Wäinö on todella kultainen luonne, ainostaan eroahdistus ja hihnakäytös ovat tällä hetkellä ongelmina. Wäinö vaikuttaa hyvin oppivaiselta ja sopeutuvaiselta, tärkeintä Wäinön mielestä on koirakaverit, hellyys, huomio ja rakkaus, mutta poika tarvitsee ehdottomasti myös rajoja ja peruskoulutusta.

 

Wäinö on tällä hetkellä Etelä-Pohjanmaalla hoidossa hätäsijoituspaikassaan, jossa kotiehdokkaiden pitää käydä tutustumassa poikaan oman koiran/koirien kanssa. Ensisijaisesti haussa on tietysti pysyvä ja sitoutunut koti, mutta kotihoitopaikkakin saattaa tulla tarpeeseen, mikäli oma koti on kiven alla. Hätäsijoituspaikka pitäisi Wäinön todella mielellään itsellään, jos se suinkin olisi mahdollista, mutta muuttuvan elämäntilanteen vuoksi tämä ei ole valitettavasti mahdollista.

 

Wäinö sai oman kodin lokakuussa 2020.

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020