Pelastetaan Koirat ry:n pääyhteistyökumppani on Dubrovnikissa toimiva Sandra Sambrailo, joka huolehtii yli 300 koirasta Zarkovican koiratarhalla. Yhdistys on aloittanut yhteistyön Zarkovican koiratarhan kanssa vuonna 2017. Autamme paikallisesti, tuemme taloudellisesti ja lähetämme avustuskuormia Zarkovican koiratarhalle.

Zarkovicassa on monia koiria, jotka tarvitsevat erityishuomiota, jotta myös niille pystyttäisiin tulevaisuudessa etsimään ikiomaa kotia. Tälläisiä koiria ovat mm. sellaiset, jotka ovat vielä liian arkoja koettuaan pahuutta ihmisen taholta. Jotta näillä elämän ja ihmisten kaltoin kohtelemilla olisi myös mahdollisuus turvalliseen ja onnelliseen koiranelämään ne tarvitsevat sosaalistamista ja rohkaisua kotihoidon muodossa. Hoitokoti, joka ei voi koiraa kuitenkaan lopullisesti pitää, antaa kaiken sen, mitä nämä arat koirat tarvitsevat, rauhan, säännölliset rutiinit, luotettavat ja rohkeat koirakaverit sekä henkilön, johon nämä koirat voivat rauhassa tutustua ja kerätä rohkeuttaan. Hoitokodin tarkoituksena on valmistaa koirasta kotiutumiskelpoinen ja antaa kaikki eväät uuteen elämään, jossa ihmisiin voidaan luottaa. Jotkut koirista tarvitsevat apua kuntoutukseen, saadakseen aikaa toipua esimerkiksi leikkauksesta tai ylipäätään huonon ravinnon ja hoidon aiheuttamista fyysisistä vaivoista.

Meillä on olemassa sitoutuneita ja osaavia sijaisperheitä. Nämä koostuvat aktiivisista yhdistyksen tukijoista sekä yhdistyksen varsinaisista jäsenistä. He ovat avanneet ovensa näille aroille, koulutusta tarvitseville koirille ja ovat valmiita auttamaan niistä kotiutumiskelpoisia, mutta Suomeen hoitoon tuominen ja mahdolliset eläinläärikulut ovat kalliita.

Jos haluat olla tukemassa jonkun tietä kotia kohti, voit tehdä sen lahjoittamalla projektiin haluamasi summan Pelastetaan Koirat ry:n tilille

FI85 1376 3000 121366 viitenumerolla 1151.

Pelastetaan Koirat ry:lle on myönnetty keräyslupa RA/2017/1155 ajalle 13.11.2017-12.11.2019 Ahvenanmaata lukuun ottamatta koko maahan.

Muita keinoja auttaa näitä apua tarvitsevia on tarjoutua elämäntilanteen salliessa kotihoitajaksi, miettiä kodin antamista tai välittämällä tärkeää tietoa eteenpäin esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Kiitos <3

Kotia Kohti -projektiin liittyvät yhteydenotot Katarinalle:
Katarina Vallin
Sähköposti: katarina@pelastetaankoirat.com
Puh. 045 8494 200

[tab]

[tab_item title=”20.10.2017″]20.10.2017

Saidin hammasoperaatio on nyt tehty ja se siirtyy kodinetsijöihin. Alakulmahampaat lyhennettiin ja niihin tehtiin pulpa-amputaatio ja näin pystyttiin säästämään kyseiset hampaat. Irtoamaton maitohammas poistettiin ja hampaiston laajat kiillevauriot paikattiin sekä puhdistettiin. Hampaat tulevat näillä näkymin pysymään hyvinä kunhan tuleva omistaja sitoutuu säännöllisiin hammaskivenpoistoihin sekä hampaiden harjaukseen. Onneksi Saidi antaa hienosti harjata hampaita. Etsinnässä on siis tämän lisäksi koti, jossa ei olisi lapsia tai tulossa lapsia sillä niistä Saidi stressaa. Myöskään kissaperheeseen Saidi ei sovellu sillä hän stressasi niistä aiemmassa kotihoitopaikassa. Saidi suoriutuu hienosti jännittävistäkin tilanteista kun vierellä on luottoihminen johon tukeutua ja, kun hänelle rauhallisesti kertoo mitä häneltä vaaditaan ja mitä on tapahtumassa. Taikasana ”odota” käsimerkin kanssa rauhoittaa, jos tulee hämmennystä. Muutoin esim. tutun ihmisen sylissä Saidi on täysin rento ja on tullut nyt jo itsekin syliin oma-aloitteisesti helliteltäväksi. Uudella omistajalla tulee olla mahdollisuudet sitoutua pitkäjänteiseen luottamussuhteen luomiseen. Tämän jälkeen Saidi onkin sille omalle ihmiselle ihana kainalokaveri ja kiva lenkkeilykaveri. Jos perheessä on muita koiria, saa Saidista kivan riekkumis -ja juoksentelukaverin.

Kotia Kohti-projektista voi kysyä lisää Katarinalta: katarina@pelastetaankoirat.com / 045 8494 200[/tab_item]

[tab_item title=”Lokakuu 2017″]Lokakuu 2017

Kotia kohti -projektimme uusin tulokas on Saidi. Saidi löydettiin pentuna harhailemasta tullialueelta aivan Romanian ja Bulgarian rajalta. Neiti varttui varhaislapsuutensa MAP:ssa, jossa hän osoittautui erittäin araksi pikkuneidiksi. Marraskuussa 2016 Saidi pääsi Suomeen kotihoitoon sosiaalistumaan. Ilman tätä tällä neidillä olisi todennäköisesti ollut hyvin minimaaliset mahdollisuudet tulla adoptoiduksi. Saidi on edistynyt noista päivistä jo huomattavasti ja etenkin luotto kotihoitajaan on syntynyt lujaksi. Saidi lenkkeilee jo reippaasti, mutta hänelle parasta on vielä rauhallisemmat lenkkeilypaikat sillä vastaantulevat haukkuvat koirat saattaa aiheuttaa vielä jonkinlaista panikointia. Rauhallisesti juttelemalla näistä tilanteista päästään ilman alkuaikojen totaalipaniikkikohtauksia. Saidi on leikkisä touhuneiti tutussa laumassa, vieraat koirat vielä jännittää. Myös lapset on neidistä vielä kovin omituisia ja pelottavia. Hoitotoimenpiteet sujuu neidillä hienosti. Eläinlääkärikäynneillä hän on ollut reipas jännityksestä huolimatta ja suuta on saanut vieraat ihmiset tutkia. Tutun ihmisen läsnäolo on kuitenkin Saidille vielä tärkeää. Saidilla on todettu ns. liian lyhyt alaleuka, jolloin alakulmahampaat painavat yläikeniä. Tähän Saidilla on tulossa hammasoperaatio, sillä hoitamatta tuo aiheuttaa kipua ja riskin märkäfisteleihin, mitkä vaikea hoitaa. Lisäksi ylämaitohammas on jäänyt irtoamatta ja se tulisi poistaa. Samalla otetaan röntgenkuva muista hampaista. Ikäisekseen Saidilla on huonokuntoiset hampaat, todennäköisesti pentuaikana sairastettu virustauti on voinut vaikuttaa tähän. Saidi on sairastanut myös sikaripunkin, mutta tuo parani suhteellisen lyhyellä hoidolla. Muutoin Saidi onkin ollut terve. Saidi on näppärä ja hoksaavainen tyttö, jolla on välillä myös sitä luonnetta laumassa. Hän osaa puolustaa ruokaansa ja kuka tahansa ei tämän neidin luuta käy noin vaan nappaamassa, vaikka arkajalka onkin. Pikkuinen, mutta aika vankkarakenteinen noin 38 cm ja 11 kg kokoinen tyttö.  Tällä hetkellä Saidi on sosiaalistunut jo sen verran että tietynlaisen kodin etsintä ei ole enää kaukana. Tutun ihmisen hellyys on jo sellaista mitä tullaan kerjäämään ja tutun ihmisen läheisyydessä hän on täysin rentona ja luottavaisena. Itse ei kyllä syliin vielä tule.

Kotia Kohti-projektista voi kysyä lisää Katarinalta: katarina@pelastetaankoirat.com / 045 8494 200[/tab_item]

[tab_item title=”Syyskuu 2017″]Syyskuu 2017

Uutena Kotia kohti -projektiimme tulee neiti kesäheinä Stacy. Stacy löytyi pentuna aivan Romanian ja Bulgarian rajalta, josta hänet vietiin MAP:iin. Hän omaksui nopeasti tarhalla muiden arkojen koirien suhtautumisen ihmisiin. Joulukuussa 2016 hänet päätettiin tuoda Suomeen kotihoitoon sosiaalistumaan. Kotihoidossa edistyminen on ollut nopeatahtista ja tässä on ollut suurena apuna kotihoitoperheen reipas lauma. Edelleen Stacy on ihmisiä kohtaan kovin arka ja siksi Stacy tuleekin mukaan Kotia kohti -projektiimme. Stacy on edistynyt huimasti kotihoitopaikassaan ja hän on vielä nuori neiti. Stacy etsii erityisesti kotia jossa ymmärretään aran koiran sielunelämää ja jossa olisi reipasta koiraseuraa mallina. Laumassa Stacy on alistuva ja mukautuvainen. Hän on nuori ja leikkisä, vähän sellainen hömelö ja hassu neiti. Nykyinen kotihoitopaikka sijaitsee taajamassa, mutta rauhallisella omakotialueella. Ihan pienten lasten perheeseen häntä ei suositella – ainakaan tällä hetkellä. Kissaperheeseen ei Stacya myöskään suositella. Hoitotoimenpiteet sujuvat ongelmitta. Stacy nauttii tutun ihmisen sylissä olemisesta ja hellyydestä, mutta ei itse vapaaehtoisesti tule kuitenkaan syliin. Hänestä on usein aistittavissa jännittämistä tutunkin ihmisen läheisyydessä. Vieraiden ihmisten hän antaa silittää kotihoitajan ollessa vierellä tukemassa. Sisäsiisteys on hänellä vielä hakusessa ja lenkkeilyn ohella onkin pistäydyttävä pihalla pisuilla. Omakotitalo aidatulla pihalla olisikin hänelle parasta juuri nyt. Nyt hän on kuitenkin jo valmis etsimään omaa kotia ja jatkamaan sosiaalistumistaan omassa kodissaan.

Kotia Kohti-projektista voi kysyä lisää Katarinalta: katarina@pelastetaankoirat.com / 045 8494 200[/tab_item]

[tab_item title=”Marraskuu 2016″]Marraskuu 2016

Lilika lensi Suomeen kotihoitoon 29.9.2016. Olemme saaneet nyt kuulumisia kotihoidosta. Lilika on maailman valloittavin neljäkiloinen pikkukoira isojen silmiensä ja ison koiran asenteen kanssa. Tällä tättähäärällä on vain kolme jalkaa, mikä ei tunnu neidin menoa haittaavan vaan energiaa tuntuu olevan loputtomasti. Lilika on täysin sisäsiisti ja tulee toimeen sekä muiden koirien, että kissojen ja lasten kanssa. Lilika asustelee tällä hetkellä uroskoiran kanssa, eikä mikään juuri pelota neitiä kun oma koirakaveri on mukana. Yksinään hän hiukan jännittää uusia ihmisiä ja paikkoja, mutta pienen tutustumisen jälkeen kaikki ovat kivoja ja kaikkialla on kivaa. Lilikan lempipuuhaa on rapsutuksien saaminen, puruluiden järsiminen ja vinkuleluilla leikkiminen, ulkoilu on myös kivaa ja hän käveleekin nätisti hihnassa. Kynnet Lilika antaa leikata nätisti, ja harjatakkin vaikka turkki ei tunnu menemään takkuun ollenkaan. Tyttö saattaa haukahtaa postinkantajaa tai sisään tulevaa vierailijaa, ja hän hiukan murisee leikin ohessa. Hän asustelee kuitenkin tällä hetkellä kerrostalossa, eikä tuo pieni haukkuminen ole kantautunut naapureiden korviin. Lilika olisi onnellisimmillaan kodissa, josta löytyisi koirakaveri ja jossa ymmärrettäisiin nuoren energisen koiran tarpeita. Vaikka kolmijalkaisuus ei Lilikaa muuten haittaakaan, hän tulee tarvitsemaan säännöllistä fysioterapiaa, eikä hän välttämättä opi kävelemään isoja portaita, pienistä hän selviää tällä hetkellä hyvin. Lilika tulee nyt sivuillemme etsimään loppuelämän kotia, jossa ymmärretään Lilikan erityistarpeet.

Lilika sai oman kodin marraskuun 2016 lopussa.

Jos haluat olla tukemassa muita projektimme koiria kotia kohti, voit tehdä sen lahjoittamalla projektiin haluamasi summan Pelastetaan Koirat ry:n tilillle FI85 1376 3000 121366 viitenumerolla 1151.

Muita keinoja auttaa näitä apua tarvitsevia on tarjoutua elämäntilanteen salliessa kotihoitajaksi, miettiä kodin antamista tai välittämällä tärkeää tietoa eteenpäin esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Kiitos <3

Pelastetaan koirat ry:lle on myönnetty keräyslupa POL-2014-16546 ajalle 6.2.2015-5.2.2017 Ahvenanmaata lukuunottamatta koko maahan.

Kotia Kohti-projektista voi kysyä lisää Katarinalta: katarina@pelastetaankoirat.com / 045 8494 200[/tab_item]

[tab_item title=”Syyskuu 2016″]Syyskuu 2016

lilika9_syys16Lilika löytyi maaliskuun alussa auton alle jääneenä ja pahoin loukkaantuneena. Se saatiin kuljetettua Bukarestiin eläinklinikalle, jossa sen molemmat takajalat ja lantio operoitiin. Lilikaa hoitanut ortopedi oli toiveikas toipumisen suhteen ja jäimme odottamaan tuloksia.

Toipuminen kesti pitkään ja Lilikalla oli suuria kipuja. Meidän oli pakko pyytää mielipide myös eläinlääkärihenkilökunnalta, olisiko pieni koiratyttö ollut armeliaampaa nukuttaa. He kuitenkin olivat sitä mieltä, että odotetaan vielä ennen tuota niin lopullista päätöstä.

Lilika toipui lopulta leikkauksesta ja haavat paranivat, mutta se ei alkanut käyttämään toivotusti takajalkojaan ja hoitava lääkäri ehdotti sille pyörätuolin hankkimista. Olimme valmiita myös siihen, mutta koska Lilika joutui eläinklinikalla olemaan pienessä häkissä halusimme ottaa sen yhteistyötarhallemme MAP:iin, jotta se pääsisi enemmän liikkumaan ja saisimme vielä varmuuden vuoksi toisenkin lääkärin mielipiteen.

Päästyään harjoittamaan enemmän lihaksiaan Lilika alkoi käyttää toista takajalkaansa koko ajan paremmin ja paremmin. Toista tassua se edelleen raahasi perässään hyödyttömänä. Lääkärimme tutkittua ja seurattua tyttöä, hän suositteli hyödyttömänä riippuvan ja jopa Lilikan toipumista haittaavan raajan amputointia.

Lilikan jalka amputoitiin elokuun alulla ja nyt siitä todella näkee, että toipuminen on hurjaa vauhtia käynnissä. Lilika on itseasiassa aikamoisen tomera tyttö. Se tervehtii iloisena tarhalle tulijoita, painii pentujen kanssa ja pyörii mukana tarhan vahtikoiraporukassa välillä haukahdellen ja tärkeillen.

Jalan puuttuminen ei tunnu sitä itseään häiritsevän, mutta olisi tärkeää, että Lilika alkaisi saamaan mahdollisimman pian fysioterapiaa. Etsimme tälle kolmijalkaiselle pikkutättähäärälle kotia/kotihoitopaikkaa, joka sitoutuisi kuntouttamaan Lilikaa vielä eteenpäin. Lilikan auttamiseksi Suomeen pyydämme apuanne.

Lilika on noin vuoden ikäinen ja painaa vain viitisen kiloa.

Jos haluat olla tukemassa Lilikan tai jonkun toisen tietä kotia kohti, voit tehdä sen lahjoittamalla projektiin haluamasi summan Pelastetaan Koirat ry:n tilillle FI85 1376 3000 121366 viitenumerolla 1151.

Muita keinoja auttaa näitä apua tarvitsevia on tarjoutua elämäntilanteen salliessa kotihoitajaksi, miettiä kodin antamista tai välittämällä tärkeää tietoa eteenpäin esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Kiitos <3

Pelastetaan koirat ry:lle on myönnetty keräyslupa POL-2014-16546 ajalle 6.2.2015-5.2.2017 Ahvenanmaata lukuunottamatta koko maahan.

Lilikan koti/kotihoitoasioissa auttaa Pia: pia@pelastetaankoirat.com

Kotia Kohti-projektista voi kysyä lisää Katarinalta: katarina@pelastetaankoirat.com / 045 8494 200[/tab_item]

[tab_item title=”Helmikuu 2016″]Helmikuu 2016

Alia_mar15Muistattehan Alian – ruman ankanpoikasemme, jolla oli monenlaisia terveysongelmia matkalla omaan loppuelämän kotiinsa?

Alia saapui Suomeen kotihoitoon elokuussa 2015. Lokakuussa projektiin oli kertynyt lahjoituksia 640 euroa, joiden turvin Alian tutkimukset ja hoidot voitiin aloittaa. Lokakuun lopussa Alia oli hammashoidossa, silmänpaineet tarkistettiin ja lonkka kuvattiin.

Eläinlääkärin tekemän hammashoidon lisäksi hampaiden hoitoa jatkettiin säännöllisellä hampaiden harjauksella, että tulehdusmuutokset saatiin pysäytettyä.

Alian vasemman silmän paine on nyt laskenut ja silmän tilanne on hyvä.

 

Alialla on takajalan polvessa vanhasta traumasta kehittynyt voimakas nivelrikko. Alussa Alia pystyi tekemään vain lyhyitä kävelylenkkejä, koska jalka oli todella kipeä. Alia on nyt saanut takapolven vamman aiheuttamaan nivelrikkoon Cartrophen-pistoskuurin, laserhoitoa, nivellisäravinnetta ja nappulaa. Nyt Alia pystyy hepuloimaan, riekkumaan, leikkimään ja kaikenkaikkiaan sen olo on hyvä.

Alia on nyt saanut kipeästi tarvitsemaansa hoitoa ja tyttönen on nyt aivan eri koira kuin tullessaan Suomeen. Hoitokäynneillään Alia sai paljon kehuja, kun oli niin hieno tyttö! Hoitojen jälkeen Alia on ollut erittäin iloinen ja pirteä. Se on alkanut leikkimään koirakaverin ja lelujen kanssa!

Onnellista Aliaa katsoessaan voi todeta, että rumasta ankanpoikasesta kehittyi kaunis joutsen – ja tästä voimme kiittää kaikkia teitä, jotka osallistuitte lahjoituksin projektiimme! Ilman apuanne tämä ei olisi ollut mahdollista. KIITOS TEILLE KAIKILLE, JOTKA TUITTE ALIAN MATKAA KAUNIIKSI JOUTSENEKSI :-)

Alia sai oman kodin helmikuussa 2016.

 

Halutessasi auttaa muita Kotia kohti -projektin koiria voit tehdä rahalahjoituksen Nordean tilillemme FI85 1376 3000 121366 viitenumerolla 1151. Kiitos![/tab_item]
[tab_item title=”Lokakuu 2015″]Lokakuu 2015 

Keräyksemme akuutein avuntarvitsija on tällä hetkellä Alia, pieni, sievä tyttö, joka on samassa asemassa kuin sadun ruma ankanpoikanen. Erilainen kuin muut, vaatimaton, ehkä melko tavallisen näköinen koira, jolle on helppo kääntää selkänsä. Alia ei ole koskaan ennen ollut rakastettu, eikä kukaan ole sitä kaivannut ja Suomeen tultuaan se aika pian karkasikin. Se lähti pois, koska kukaan ei sitä halunnut, eikä se tuntenut paikkaa minne mennä.

Alian karkureissu päättyi onneksi kiinnisaamiseen ja Alia sai aloittaa tutustumisen kotielämään huolehtivassa ja hellässä kotihoitopaikassa. Mutta kaikesta huolenpidosta huolimatta Alialla on vielä monta estettä, ennen kuin sillä on mahdollisuus löytää onnellinen loppuelämä, niin kuin sadun ankanpoikasella. Alia tarvitsee lääkärin tutkimuksia ja hoitoa. Sillä on hammasongelmia, joiden laajuus ei vielä ole tiedossa ilman tarkempia tutkimuksia. Alialla on myös toinen silmä toista isompi ja silmän tilanne pitäisikin päästä tutkimaan erikoislääkärillä. Tyttö myös ontuu toista takajalkaansa – sillä on polven kohdalla jokin vanha trauma, joka myös vaatisi röntgentutkimukset.

Alia ei tiedä olevansa sairas, se leikkii ja touhuaa ja sille maistuu ruoka enemmän kuin hyvin. Hoitopaikka tukee Alian toipumista kaikin tavoin, mutta erikoislääkärien tutkimukset vievät rahaa ja vain niiden avulla pystymme valmistamaan Aliaa kotia kohden. Tulethan mukaan auttamaan ruma ankanpoikasemme joutseneksi.

Halutessasi auttaa Aliaa tai jatkossa muitakin Kotia kohti-projektin koiria voit tehdä rahalahjoituksen Nordean tilillemme FI85 1376 3000 121366 viitenumerolla 1151. Kiitos![/tab_item]
[tab_item title=”Toukokuu 2014″]

”Ei kenenkään koira”

Toukokuu 2014 Olemme tuoneet Kotia Kohti-projektin turvin useita erityishoitoa vaativia koiria Suomeen. Arkoja, sosiaalistamista vaativia koiria, joilla tulee kulumaan enemmän aikaa hoitokodeissa, ennen kuin voivat alkaa etsiä omaa kotia. Vanhoja koiria, jotka tarvitsevat hammashuoltoa ja tutkimuksia. Koiria, jotka ovat autokolareissa tai ihmisten julmuuden vuoksi saaneet vammoja, kuten esimerkiksi luunmurtumia. Pentuja, jotka kaipaavat lääkärintutkimuksia ja kuntoutusta – sellaisia, joilla ei Romanian oloissa olisi ollut toivoa paremmasta hoidosta ja elämänlaadusta. Romanialaisesta mentaliteetista johtuen niillä ei olisi ollut myöskään mahdollisuutta eutanasiaan. Näillä koirilla ei kenelläkään ole tarttuvia sairauksia eivätkä ne vaaranna yhdenkään toisen koiran tai ihmisen turvallisuutta. Suomessa niillä on kuitenkin mahdollisuus toipua ja viettää hyvä loppuelämän mittainen koiranelämä.

Tähän kaikkeen kuluu paljon rahaa ja me kiitämme sydämestämme kaikista tähänastisista lahjoituksista. Tarve hoitoihin ei kuitenkaan ole vähentynyt, vaan kasvaa, koska enemmän onnekkaita on pystytty tuomaan Suomeen kuntoutettaviksi. Siksi pyydämme teiltä taas apua lahjoitusten muodossa, että näidenkin koirien hyvä elämä saataisiin turvattua myös jatkossa.

Erityistarpeita omaavia koiria pystyt auttamaan lahjoittamalla Kotia Kohti-projektin viitenumerolla 1151 Nordean tilillemme FI85 1376 3000 121366. Pelastetaan koirat ry:lle on myönnetty keräyslupa POL-2014-16546 ajalle 6.2.2015-5.2.2017  Ahvenanmaata lukuunottamatta koko maahan. Pienikin apu on näille eläimille suurta![/tab_item]
[/tab]

[divider scroll_text=””]