Sterilointiprojektimme on jatkuva, emmekä yleensä nykyisin järjestä erityisiä ns. maratonsterilointipäiviä. Yhteistyöeläinlääkärimme pyrkii tulemaan lähes viikoittain MAP-yhteistyötarhallemme, jolloin hän hoitaa tarhan koirat, siruttaa, rokottaa ja sterilisoi uudet tulokkaat. Samalla hoidetaan ne eläimet, joiden romanialaisten omistajien kanssa on saatu sovittua sterilisaatioon tuominen. Vaihtoehtoisesti MAP:n  Magda, Florin tai eläinlääkärimme mies Mircea käyvät noutamassa eläimet sterilisaatioon sovitusti. Monille romanialaisille jopa vaivautuminen kuljettamaan eläintään jonnekkin on liian suuri vaiva ja sterilisaatio jäisi tekemättä ellei eläintä vartavasten noudettaisi ja palautettaisi kotiportille.

Mircealla on käytössään myös nukutuspistooli, mikä on äärimmäisen tärkeä arempien koirien kiinnisaamisen kanssa niissä tapauksissa jolloin olemme sterilisoittamassa esimerkiksi erilaisten tehdas, teollisuus -ja toimitilojen läheisyydessä tai alueella eläviä koiralaumoja. Myöskään näiden koirien saaminen sterilisoitavaksi ei ole ollenkaan itsestäänselvyys. Yhteistyökumppanimme Magda joutuu usein neuvottelemaan pitkästikkin työntekijöiden kanssa, jotta saamme koirat sterilisoitua. Edellämainittujen lisäksi olemme auttaneet yksityisiä eläinrakkaita, romanialaisia ihmisiä, jotka ovat ottaneet tehtäväkseen jopa useista kymmenistä kodittomista koirista huolehtimisen – osa kotipihallaan, osa vartavasten aidatulla alueella tai tietyssä kaupunginosassa. Olemme kustantaneet heidän huolehtimiensa eläinten sterilisaation rokotuksineen ja mikrosirutuksineen, jolloin yleensä myös koirarankkurit jättävät ne vähän helpommin rauhaan.

Mikäli sterilisoitavalla eläimellä on omistaja, riippuu täysin hänen suostumuksestaan tehdäänkö eläimelle muita toimenpiteitä sterilisaation yhteydessä. Joissain tapauksissa myös mikrosirutamme ja rokotamme eläimet, joissain tapauksissa pelkästään sterilisoimme. Giurgiun maakunta, jossa toimimme, on pitkälti maaseutua pikkukylineen ja siellä ennakkoluulot ovat vielä hyvinkin suuria – jopa pelkästään sterilisaatiota kohtaan – saati, että ihmisen pitäisi antaa vielä tietojaan ja eläimen ihon alle laittaa kapseli. Näiden ennakkoluulojen voittamiseksi taistelemme jatkuvasti.

Viitteellä suoraan sterilointiprojektiin kohdistettuja lahjoituksia saamme jonkin verran. Sterilisaatioiden ehdottoman tärkeyden vuoksi pyrimme mahdollisuuksien mukaan käyttämään tähän projektiin myös yleisiin lahjoituksiin ohjattuja varoja. Meillä Pelastetaan Koirat ry:ssä esim. ei makseta minkäänlaista korvausta kenellekkään tekemästämme työstä ja muunmuassa kaikenlaiset hallinnointi, konttori ym. kulumme ovat täysin minimissä, jolloin yleisiin lahjoituksiin tulleista varoista, joista moni yhdistys ja järjestö maksaa erilaisia muita kuluja, me pystymme tarvittaessa käyttämään osan myös tähän ehkä kaikkein tärkeimpään asiaan eli sterilisaatioihin.

Olemme pystyneet mahdollistamaan keskimäärin 40 eläimen sterilisaatiot kuukausittain ja pyrkimyksemme on tietenkin kasvattaa määrää tulevaisuudessa koko ajan lisää sillä ainoa kestävä ratkaisu katukoiraongelmaan ovat sterilisaatiot ja valistus.

 

Yhteistyö on päättynyt MAP tarhan ja Romaniassa olevien yhteistyökumppaneiden kanssa.

Kiitos <3

[divider scroll_text=””]

Sterilointipäivä 26.2.2017

Kevät tulee Romaniaan ja sen myötä kiimassa olevat nartut. Pian Giurgiun kadut ovat taas täynnä pieniä, avuttomia koiran- ja kissanpentuja. Sterilisaatiot ovat edelleen se tärkein työkalu saada koira- ja kissakantaa kuriin.

Olemme koko ajan MAPin tarhan sekä eläinlääkäripariskunnan Carmenin ja Mircean kanssa jatkaneet sterilisaatioita teidän tukenne avulla. Kyseisen pariskunnan kanssa olemme jo vuosia tehneet yhteistyötä ja Mircealla on tärkeänä työkaluna nukutusnuoli, jonka avulla saamme myös hyvin arat koirat kiinni steriloitaviksi.

Sunnuntaina saatiin taas 15 koiraa ja kissaa steriloitua ja ensi viikolla sama työ jatkuu. Tällä kertaa saatiin estettyä yli 300 uuden pennun syntyminen kadulle. Sterilointiprojektimme jatkuu viikosta toiseen ja ensi viikko on jo täyteen varattu. Magda tekee nyt jo listoja steriloitavista kahden viikon kuluttua tapahtuvaan sterilointipäivään.

Suurena toiveenamme olisikin autolla kulkeva klinikka, jolla pääsisimme myös sellaisille alueille, mistä ihmisten on vaikea tuoda eläimiänsä steriloitaviksi.

Kiitämme lämpimästi teitä kaikkia tuestanne <3

[divider scroll_text=””]

Sterilointipäivä 16.11.2015

Meillä on MAP:ssa juuri parhaillaan taas käynnissä sterilointipäivä. Tänään saamme sterilisoitua parisenkymmentä koiraa Carmen ja Mircea Pricopin avustuksella. He ovat yksi kolmesta luotettavasta eläinlääkäritahosta, joiden kanssa teemme jatkuvasti yhteistyötä projektin puitteissa.

Lämmin kiitos kaikille teille lahjoittajille, jotka mahdollistatte tämän.

Yhdenkin koiran sterilisoinnilla pystyy ehkäisemään jopa tuhansien tulevien koirasukupolvien kärsimyksen. Suurin osa epätoivotuista pennuista kuolee jo aivan elämänsä alkutaipaleella. Romaniassa on tavanomaista, että pennut joko yksin tai emänsä kanssa kuljetetaan kauas ihmisasutuksesta kuolemaan janoon ja nälkään. Vaikka pennut onnistuisivat jäämään eloon, ne ovat usein heikkoja ja sairaita. Usein ne joutuvat kohtaamaan ihmisten julmuuden, kärsivät ulko -ja sisäloisista, joutuvat autojen töytäisemäksi, kunnallisille tarhoille ja kärsivät jatkuvasta nälästä ja kylmyydestä. Katkaistaan yhdessä kärsimys!

Halutessasi osallistua sterilisointiprojektiin voit tehdä rahalahjoituksen Nordean tilillemme FI85 1376 3000 121366 viitenumerolla 1119.

Syyskuun kuulumiset 2015!

Jatkuvasti käynnissä olevan sterilisointiprojektimme puitteissa järjestimme taas 24.9.2015 eläinlääkäripäivän Andrei Ionin klinikalla Giurgiussa. Projektin tarkoituksena on mahdollistaa sterilisoinnit ja muut eläinlääkäripalvelut myös vähävaraisille lemmikinomistajille. Emme halua tuottaa liukuhihnapalveluita vaan panostamme laadukkaaseen asiakaspalveluun, jossa eläinlääkärillä on aikaa keskustella lemmikinomistajan kanssa, opastaa ja vastata tämän kysymyksiin. Olemme havainneet, ettei pieni valistus ole koskaan pahasta. Klinikalla tavataan nimittäin edelleen asiakkaita, jotka saattavat esimerkiksi luulla sterilisaation tarkoittavan samaa kuin ns. kiimapiikki (joka annetaan nartulle vuorokauden sisään vahinkoastumisesta). Tästä syystä Andrein klinikalla on koettu parhaaksi ottaa sterilisointipäivän asiakkaat vastaan tunnin välein. Näin eläinlääkärillä on hyvin aikaa jokaiselle asiakkaalleen.

Andrei Ion, 31, on valmistunut Bukarestin yliopistosta ja toiminut eläinlääkärinä viisi vuotta. Pelastetaan Koirat ry:n yhteistyöeläinlääkäri hän on ollut noin 8 kuukauden ajan. Andreista piti alunperin tulla poliisi, mutta syntymämerkin (!) estettyä hänen pääsynsä poliisiopistoon, eläinrakas Andrei päättikin hakea eläinlääketieteelliseen. Tuota päätöstä hän ei kertomansa mukaan ole koskaan katunut.

Kysymykseen, kuinka Romanian katukoiraongelma tulisi ratkaista, Andreilla on hyvin yksiselitteinen vastaus: sterilisaatioilla.

– Ongelmana on vielä tällä hetkellä tiedotuksen puute. Meidän tulee lisätä yhteiskunnallista vaikuttamista kansallisella tasolla, jotta asiat muuttuisivat, toteaa Andrei, jonka haaveena on oman pienen klinikan laajentaminen ja parin uuden eläinlääkärin palkkaaminen. Rtg-laitekin on hankintalistalla. Romaniassa sen hankinta vain ei ole ihan yksinkertaista.

-Byrokratia pelkästään röntgenlaitteen käyttöön tarkoitetun tilan rakentamiseksi on valtava eivätkä laitteetkaan ilmaisia ole, huokaa Andrei, mutta vakuuttaa omistavansa laitteen vielä joku päivä – pian. Nykyisellään kenelläkään Giurgiussa toimivalla eläinlääkärillä ei ole rtg-laitetta vaan lähin löytyy maan pääkaupungista Bukarestista. Ajomatkaa Giurgiusta Bukarestiin on kaksi tuntia.

Pelastetaan Koirat ry:n ehdotukseen yhteistyöstä Andrei suhtautui alunperin penseästi. Hänellä oli huonoja kokemuksia hyväntekeväisyysjärjestöjen kanssa toimimisesta. Kumppanuuteen Pelastetaan Koirien kanssa Andrei on hyvin tyytyväinen ja yhteistyö saa häneltä täyden kympin arvosanan.

Moni on herttainen pikkukoira, jonka Dimitru Mitico pelasti kadulta. Moni tuotiin tänään sterilisoitavaksi, mutta juteltuaan hetken Andrein ja Magdan kanssa Dimitru päätti myös siruttaa nartun ja lupasi lisäksi tuoda kolme muuta pelastamaansa koiraa täyskäsittelyyn l. sterilisointiin, rokotuksiin ja sirutukseen.

Moni on herttainen pikkukoira, jonka Dimitru Mitico pelasti kadulta. Moni tuotiin tänään sterilisoitavaksi, mutta juteltuaan hetken Andrein ja Magdan kanssa Dimitru päätti myös siruttaa nartun ja lupasi lisäksi tuoda kolme muuta pelastamaansa koiraa täyskäsittelyyn l. sterilisointiin, rokotuksiin ja sirutukseen.

 

 

Monin omistaja seuraa vieressä kun Andrei valmistautuu siruttamaan koiran.

Duca Marius ja Sima Lucia livahtivat eläinlääkärin vastaanotolle kesken työpäivän saadakseen Emi-koiran sterilisoitua. Nämä lastensuojelutyötä tekevät ammattilaiset ottivat tiineenä olleen nartun kadulta hoteihinsa. Nyt Emi asuu lastensuojeluviraston turvallisten aitojen sisäpuolella ja saa kaiken tarvitsemansa hoivan ja huolenpidon. Sen pennut kasvavat jo Magda's Angel Placessa.

Duca Marius ja Sima Lucia livahtivat eläinlääkärin vastaanotolle kesken työpäivän saadakseen Emi-koiran sterilisoitua. Nämä lastensuojelutyötä tekevät ammattilaiset ottivat tiineenä olleen nartun kadulta hoteihinsa. Nyt Emi asuu lastensuojeluviraston turvallisten aitojen sisäpuolella ja saa kaiken tarvitsemansa hoivan ja huolenpidon. Sen pennut kasvavat jo Magda’s Angel Placessa.

[divider scroll_text=””]

KATKAISTAAN KÄRSIMYS – STERILOINTIPROJEKTI 2015

Pelastetaan Koirat ry:llä on jatkuvasti käynnissä sterilointiprojektit Romaniassa. Olemme jo vuosien ajan keskeytymättä sterilisoineet Giurgiun maakunnan alueella mm. erilaisten tehdas -ja teollisuusalueiden koiralaumoja, kerrostaloalueiden ns. yhteisökoiria sekä yksityisten, vähävaraisten perheiden eläimiä toimien yhteistyössä kahden bukarestilaisen eläinklinikan kanssa.

Näiden lisäksi Pelastetaan Koirat ry on juuri solminut yhteistyösopimuksen paikallisen, giurgiulaisen Cabinet Medical Veterinar Andrei – eläinklinikan kanssa. Ensisijaisena pyrkimyksenämme on vähentää epätoivottuja tiineyksiä ja sitä kautta saada pysyvästi katukoirien määrää Romaniassa Giurgiun maakunnan alueella pienennettyä, parantaa eläinten hyvinvointia sekä lisätä tietoa asianmukaisesta eläinten kohtelusta paikallisväestön keskuudessa.

Giurgiun maakunnassa työttömyysprosentti on hyvin korkea ja keskimääräinen ansio kuukaudessa jää vain noin 150 euroon. Jopa niiden ihmisten, jotka haluaisivat viedä eläimensä sterilisoitavaksi tai sairauden/loukkaantumisen vuoksi eläinlääkäriin, on lähes mahdoton auttaa lemmikkiään.

Sterilointirahaston avulla toivomme pystyvämme takaamaan eläinlääkärin avun jatkossakin hyvin vähävaraisten perheiden eläimille. Cabinet Medical Veterinar on mukana projektissa hyväntekeväisyyshinnoin. Yhden koiran sterilisointi maksaa 20 euroa ja myös muiden mahdollisten toimenpiteiden hinnat tullaan neuvottelemaan mahdollisimman huokeiksi.

Cabinet Medical Veterinar sijaitsee Giurgiun kaupungin alueella. Se on pienikokoinen, vaatimaton klinikka eikä siellä ole esim. röntgenlaitteita, mutta perustoimenpiteet saadaan suoritettua turvallisesti ja asianmukaisesti. Ko. klinikka on yhdistykselle tuttu ja olemme jo useamman vuoden käyttäneet heidän palveluitaan peruseläinlääkintää vaativissa tapauksissa.

Yhdenkin koiran sterilisoinnilla pystyy ehkäisemään jopa tuhansien tulevien koirasukupolvien kärsimyksen. Suurin osa epätoivotuista pennuista kuolee jo aivan elämänsä alkutaipaleella. Romaniassa on tavanomaista, että pennut joko yksin tai emänsä kanssa kuljetetaan kauas ihmisasutuksesta kuolemaan janoon ja nälkään. Vaikka pennut onnistuisivat jäämään eloon, ne ovat usein heikkoja ja sairaita. Usein ne joutuvat kohtaamaan ihmisten julmuuden, kärsivät ulko -ja sisäloisista, joutuvat autojen töytäisemäksi, kunnallisille tarhoille ja kärsivät jatkuvasta nälästä ja kylmyydestä. Katkaistaan yhdessä kärsimys!

[divider scroll_text=””]

STERILOINTIKAMPANJA – SPAY & NEUTER/Giurgiu 2014

Pelastetaan Koirat ry on solminut yhteistyösopimuksen saksalaisen DsN – Deutchland sagt Nein zum Tiermorden e.V. – eläinsuojelujärjestön kanssa. Pyrkimyksenämme on parantaa yhteistyössä erityisesti Romaniassa Giurgiun maakunnan alueen eläinten, ja Giurgiun kunnallisen koiratarhan, elinolosuhteita sekä lisätä tietoa hyvästä ja asianmukaisesta eläinten kohtelusta paikallisväestön keskuudessa.

4.-5. lokakuuta järjestämme sterilointipäivät, jolloin paikalliset koiranomistajat voivat tuoda oman lemmikkinsä sterilisoitavaksi.

Yhdenkin koiran sterilisoinnilla pystyy ehkäisemään jopa tuhansien tulevien koirasukupolvien kärsimyksen. Suurin osa epätoivotuista pennuista kuolee jo aivan elämänsä alkutaipaleella. Romaniassa on tavanomaista, että pennut joko yksin tai emänsä kanssa kuljetetaan kauas ihmisasutuksesta kuolemaan janoon ja nälkään. Vaikka pennut onnistuisivat jäämään eloon, ne ovat usein heikkoja ja sairaita. Usein ne joutuvat kohtaamaan ihmisten julmuuden, kärsivät ulko -ja sisäloisista, joutuvat autojen töytäisemäksi ja kärsivät jatkuvasta nälästä ja kylmyydestä. Katkaistaan yhdessä kärsimys!

Yhden sterilisaation hinta on 30 euroa. Halutessasi osallistua kampanjaan voit tehdä rahalahjoituksen Nordean tilillemme FI85 1376 3000 121366 viitenumerolla 1119.

Pelastetaan Koirat ry