RIP – Kerttu

Saimme tänään surullisia uutisia kotihoitajalta.

kerttu_hel17”Tänään Kerttu lähti toiseen maailmaan, koirien taivaaseen, sateenkaarisillalle. Ikävä, se on suunnaton jo nyt. Kerttu ehti olla meillä vain vajaa kolme kuukautta, mutta siitä tuli meille kovin rakas, aivan kuin oma koira❤️

Tiesin heti, kun näin ensimmäiset kuvat Romaniassa kadulla makaavasta Kertusta, että siinä oli jotakin erityistä ja siksi tarjosin sille hoitopaikkaa meidän luotamme. Muutaman mutkan ja odotuksen jälkeen Kerttu sitten tuli. Ihana, lempeä, mummeli jonka jo samentuneista silmistä ja harmaantuneesta kuonosta näkyi vuosien jättämät jäljet. Se ei ollut enää nuori, sen korva oli repaleinen ja kun laitoin sille sanomalehtiä pissapaikaksi, se luuli että ne oli tarkoitettu nukkumista varten.

Kerttu oli niin suunnattoman kiitollinen jokaisesta ruokapalasta, jokaisesta rapsutuksesta, ulos menosta ja varsinkin siitä, että lenkiltä palattiin kotiin ja että se sai tulla sisälle kaikkien muiden mukana. Kerttu jäi aina ovelle odottamaan ja se piti erikseen pyytää sisään. Sen häntä alkoi hurjasti heilua ja silmissä vilkkua kun se ylitti kynnyksen. Se oli niin onnellinen❤️ jokaisen katseen, jokaisen kosketuksen, se otti vastaan heiluttamalla häntäänsä, niin että koko pieni koira kieppui puolelta toiselle. Kerttu rakasti ihmisten huomiota, Kerttu rakasti elämää jonka täällä sai..

Kerttu tuli suurin toivein Romaniasta saakka.. etsimään uutta parempaa elämää, etsimään rakkautta ja omaa kotia. Ja kaikki olikin loppu ennen kuin ehti kunnolla edes alkaa.

Ja nyt kun se on ohi, tuntuu että jotenkin olen pettänyt sen. Että se luotti siihen, että meidän luona oli hyvä olla ja aina turvassa. Ja sitten kuitenkin tänään jouduin viedä sen paikkaan, mistä se ei enää saanutkaan palata kotiin. Kun silitin Kerttua viimeiseen uneen, tunsin epäonnistuneeni, mietin vain sitä, miten se siinä sulkiessaan silmänsä ajatteli että olen siinä kun se taas herää ja kuinka iloinen se olisi..Mutta vain minä tiesin ettei niin enää kävisi, ettei Kerttu enää heräisi. Että tämä oli tässä ja niinkuin ihmisetkin, monet eläimetkin häviävät taistelunsa syöpää vastaan. Kumpa voisin sanoa, että onneksi Kerttu sai elää hyvän ja pitkän elämän, mutta koska niin ollut, voi vain toivoa, että sen elämään mahtui hyviäkin aikoja.

Nyt kotona mieli on yhtä tyhjä kuin Kertun pöllöpeti. Kesällä hautaan tuhkat mummolaan sireenin alle ja sydämessä kannan aina, ihan aina tämän ihanan koiran muistoa.

Kiitos Pelastetaan koirat, Katarina Vallin, Pia Kaikkonen ja Magda Radu, kun toitte Kertun meidän luokse❤️ ”

Kiitokset sinulle Annika, että teit Kertun viimeisistä kuukausista onnellisia ja elämisen arvoisia ❤️

RIP  Kerttu ❤️