Steriloinneilla on merkitystä

spay6_hel17Kevät tulee Romaniaan ja sen myötä kiimassa olevat nartut. Pian Giurgiun kadut ovat taas täynnä pieniä, avuttomia koiran- ja kissanpentuja. Sterilisaatiot ovat edelleen se tärkein työkalu saada koira- ja kissakantaa kuriin.

Olemme koko ajan MAPin tarhan sekä eläinlääkäripariskunnan Carmenin ja Mircean kanssa jatkaneet sterilisaatioita teidän tukenne avulla. Kyseisen pariskunnan kanssa olemme jo vuosia tehneet yhteistyötä ja Mircealla on tärkeänä työkaluna nukutusnuoli, jonka avulla saamme myös hyvin arat koirat kiinni steriloitaviksi.

Sunnuntaina saatiin taas 15 koiraa ja kissaa steriloitua ja ensi viikolla sama työ jatkuu. Tällä kertaa saatiin estettyä yli 300 uuden pennun syntyminen kadulle. Sterilointiprojektimme jatkuu viikosta toiseen ja ensi viikko on jo täyteen varattu. Magda tekee nyt jo listoja steriloitavista kahden viikon kuluttua tapahtuvaan sterilointipäivään.

Suurena toiveenamme olisikin autolla kulkeva klinikka, jolla pääsisimme myös sellaisille alueille, mistä ihmisten on vaikea tuoda eläimiänsä steriloitaviksi.

Kiitämme lämpimästi teitä kaikkia tuestanne <3