Sterilointityön on oltava jatkuvaa – lahjoitukset ensiarvoisen tärkeitä

Sterilointiprojektimme on jatkuva, emmekä yleensä nykyisin järjestä erityisiä ns. maratonsterilointipäiviä. Yhteistyöeläinlääkärimme pyrkii tulemaan lähes viikoittain MAP-yhteistyötarhallemme, jolloin hän hoitaa tarhan koirat, siruttaa, rokottaa ja sterilisoi uudet tulokkaat. Samalla hoidetaan ne eläimet, joiden romanialaisten omistajien kanssa on saatu sovittua sterilisaatioon tuominen. Vaihtoehtoisesti MAP:n  Magda, Florin tai eläinlääkärimme mies Mircea käyvät noutamassa eläimet sterilisaatioon sovitusti. Monille romanialaisille jopa vaivautuminen kuljettamaan eläintään jonnekkin on liian suuri vaiva ja sterilisaatio jäisi tekemättä ellei eläintä vartavasten noudettaisi ja palautettaisi kotiportille.

sterkkapaivitys9_syys16Mircealla on käytössään myös nukutuspistooli, mikä on äärimmäisen tärkeä arempien koirien kiinnisaamisen kanssa niissä tapauksissa jolloin olemme sterilisoittamassa esimerkiksi erilaisten tehdas, teollisuus -ja toimitilojen läheisyydessä tai alueella eläviä koiralaumoja. Myöskään näiden koirien saaminen sterilisoitavaksi ei ole ollenkaan itsestäänselvyys. Yhteistyökumppanimme Magda joutuu usein neuvottelemaan pitkästikkin työntekijöiden kanssa, jotta saamme koirat sterilisoitua. Edellämainittujen lisäksi olemme auttaneet yksityisiä eläinrakkaita, romanialaisia ihmisiä, jotka ovat ottaneet tehtäväkseen jopa useista kymmenistä kodittomista koirista huolehtimisen – osa kotipihallaan, osa vartavasten aidatulla alueella tai tietyssä kaupunginosassa. Olemme kustantaneet heidän huolehtimiensa eläinten sterilisaation rokotuksineen ja mikrosirutuksineen, jolloin yleensä myös koirarankkurit jättävät ne vähän helpommin rauhaan.

Mikäli sterilisoitavalla eläimellä on omistaja, riippuu täysin hänen suostumuksestaan tehdäänkö eläimelle muita toimenpiteitä sterilisaation yhteydessä. Joissain tapauksissa myös mikrosirutamme ja rokotamme eläimet, joissain tapauksissa pelkästään sterilisoimme. Giurgiun maakunta, jossa toimimme, on pitkälti maaseutua pikkukylineen ja siellä ennakkoluulot ovat vielä hyvinkin suuria – jopa pelkästään sterilisaatiota kohtaan – saati, että ihmisen pitäisi antaa vielä tietojaan ja eläimen ihon alle laittaa kapseli. Näiden ennakkoluulojen voittamiseksi taistelemme jatkuvasti.

Viitteellä suoraan sterilointiprojektiin kohdistettuja lahjoituksia saamme jonkin verran. Sterilisaatioiden ehdottoman tärkeyden vuoksi pyrimme mahdollisuuksien mukaan käyttämään tähän projektiin myös yleisiin lahjoituksiin ohjattuja varoja. Meillä Pelastetaan Koirat ry:ssä esim. ei makseta minkäänlaista korvausta kenellekkään tekemästämme työstä ja muunmuassa kaikenlaiset hallinnointi, konttori ym. kulumme ovat täysin minimissä, jolloin yleisiin lahjoituksiin tulleista varoista, joista moni yhdistys ja järjestö maksaa erilaisia muita kuluja, me pystymme tarvittaessa käyttämään osan myös tähän ehkä kaikkein tärkeimpään asiaan eli sterilisaatioihin.

Olemme pystyneet mahdollistamaan keskimäärin 40 eläimen sterilisaatiot kuukausittain ja pyrkimyksemme on tietenkin kasvattaa määrää tulevaisuudessa koko ajan lisää sillä ainoa kestävä ratkaisu katukoiraongelmaan ovat sterilisaatiot ja valistus.

Yhden eläimen sterilisaatio maksaa keskimäärin 25 euroa.

Halutessasi osallistua jatkuvasti käynnissä olevaan sterilisointiprojektiimme voit tehdä haluamasi suuruisen rahalahjoituksen Nordean tilillemme FI85 1376 3000 121366 viitenumerolla 1119. Kiitos <3

Pelastetaan koirat ry:lle on myönnetty keräyslupa POL-2014-16546  ajalle 6.2.2015-5.2.2017 Ahvenanmaata lukuunottamatta koko maahan.