Talvi koettelee kodittomia koiria Romaniassa

MAP-yhteistyötarhallemme Romaniaan on tullut kova talvi. Giurgiussa on todella huono sää – tuulista, paljon lunta ja -20 astetta pakkasta. Teitä on suljettu ja junavuoroja peruutettu. Magda on siirtänyt kaikki MAP-tarhan pennut turvaan Bukarestiin joko kotiinsa tai tehdasrakennukseen, jossa on lämpimiä peitteitä ja lämmittimiä. Tarhalla on hyvin hiljaista, kun kaikki koirat pysyttelevät sisätiloissa. Koko ajan tulee lisää lunta ja tuulee kovasti. Lunta on jo melkein tarhan aitojen korkeudelle saakka.

Iso ruokalähetyksemme ei ennättänyt perille tarhalle ennen tätä lumikaaosta, mutta tarhalla kuitenkin pärjäillään. Toisin on koirilla, jotka joutuvat olemaan kadulla tai kunnallisilla tarhoilla. Magda ja Florin ruokkivat säännöllisesti myös esim. tehdasalueella asustavia koiralaumoja. Alueella asustaa myös pentuja, jotka ovat liian arkoja kiinni otettaviksi. Magda on järjestänyt koirille mahdollisuuden päästä tehdasrakennukseen sisälle suojaan pakkaselta ja viimalta. Emme voi muuta toivoa kuin, että ne uskaltaisivat mennä sisälle.

Näissä olosuhteissa on todella ihanaa, että olemme voineet lähettää uuden tavaralähetyksen MAP-tarhalle. Lämmin kiitos kaikille lahjoittajille ❤. Erityisesti Ylivieskan Musti ja Mirri- liikkeelle, joka lahjoitti reilusti yli sata kiloa ruokaa toimitettavaksi Romaniaan.

Lämpimät kiitokset kaikille lahjoittajille!