TIEDOTE 07.04.2005

Yhdistys perustaa ensimmäisen oman turvapaikan Suomessa, joka on ensisijaisesti tarkoitettu eestiläisille apua tarvitseville koirille, mutta myös muille akuutisti hoitopaikkaa tarvitseville koirille. Turvapaikka sijaitsee pääkaupunkiseudulla, mutta yhdistys ja tilan asukkaat haluavat pitää tarkan sijainnin salassa turvallisuussyistä. Turvapaikan kunnostaminen ja itse tilojen rakentaminen pyritään toteuttamaan ensisijaisesti lahjoituksien avulla. Ensimmäiset tilat olisi tarkoitus saada käyttöön 01.06.2005. Turvapaikan rakentaminen ja ylläpito toteutetaan kokonaan vapaaehtoistyöllä.
Myös Eestiin on suunnitteilla samanlainen turvapaikka, jonka rakentaminen pyritään aloittamaan tämän kesän aikana. Turvapaikalle tullaan avaamaan oma sivu nettisivujemme yhteyteen, jota päivitetään sekä kuvin että kuulumisin projektin edetessä.

Turvapaikkoihin tarvittaisiin:

– eristysmuovia
– styroxia
– karhunvillaa
– lautaa
– vesivaneria / vaneria / levyjä
– maalia
– verkkoa sekä sisätiloihin että ulkotiloihin
– salpoja, lukkoja, nauloja, ruuveja, proppuja, saranoita ym.
– vanhoja käyttökelpoisia huonekaluja sohva, nojatuolit ym.
– loisteputkilamppuja

Yhdistys järjesti 6.4.2005 kokouksen uuden Tallinnan koiratarhan perustavan yrityksen TEHO MTÜ Loomade Hoiupaik’in kanssa, jossa käytiin läpi TEHO:n toimintaperiaatteita, aikatauluja sekä yhteistyötä yhdistyksemme kanssa.

TEHO voitti Tallinnan kaupungin asettaman kilpailutuksen, joten Koerte Kodutute Varjupaik ei saa enää kaupungin avustusta. Tällä hetkellä TEHO ja Varjupaik ovat tehneet keskinäisen sopimuksen eläinten hoidosta Varjupaikin tiloissa. Kun uusi koiratarha valmistuu, TEHO ei tarvitse enää Varjupaikin apua ja näin ollen Varjupaikin toiminta nykyisellään on vaakalaudalla.

Alustavasti uuden koiratarhan toiminnan tulisi alkaa 01.05.2005, mutta paikan rakentaminen on vielä kesken ja aikataulut ovat muuttuneet aiemminkin useaan kertaan, joten viivästyminen on mahdollista.

TEHO:n koiratarhan aukioloajat ovat huomattavasti suppeammat kuin nykyisen koiratarhan, eikä siellä voi käydä avustamassa eläimiä kuin ennalta sovittuna aikana ja aukioloajan puitteissa. Eläimet säilytetään TEHO:ssa lakisääteiset 14vrk, jonka jälkeen eläimet tullaan todennäköisesti lopettamaan, mikäli eläintä ei ole varattu ja varausmaksua maksettu.
Lakisääteisen 14 vrk:n aikana eläintä ei voi siruttaa, kastroida/steriloida, mutta eläimen voi alustavasti varata maksua vastaan, jota ei palauteta mikäli varaus peruuntuu. 14 vrk:n jälkeen TEHO laskuttaa varatuista eläimistä hoitomaksun hoitopäivien mukaan. TEHO ei ole antanut vielä summia, mutta on valmis tekemään yhdistyksemme kanssa yhteistyötä. Yhdistyksemme seuraa tilanteen kehittymistä ja käy tarkistamassa uuden paikan tilat ennen kuin lopullinen päätös yhteistyöstä solmitaan. TEHO:n omat nettisivut tullaan aukaisemaan piakkoin.

Yhdistys järjesti Match Show:n 16.05.2004 eestiläisten löytöeläinten hyväksi. Tapahtuman tuotoksi kertyi 1313,20 eur. Tallinnan koiratarhan epävarman tilanteen vuoksi yhdistys näki parhaaksi olla käyttämättä tuottoa Varjupaikin kiinteään omaisuuteen, koska Varjupaikin tulevaisuus on ollut vaakalaudalla jo pidemmän aikaa, vaan suoraan itse eläimiin. Näin ollen yhdistys avasi ensiapukassan Maxin eläinklinikalle Tallinnassa. Yhteistyö on sujunut moitteetta, joten yhdistys päätti käyttää koko tapahtuman tuoton tällä tavoin.
Klinikalle hoitotoimenpiteisiin viedyt eläimet valitaan tarpeen mukaan riippumatta siitä etsitäänkö eläimelle kotia yhdistyksemme toimesta. Yhdistyksemme toimesta klinikalle on viety sekä kissoja että koiria mm. puremahaavojen, tapaturmista aiheutuneiden vammojen ja hengitystietulehduksien takia.

Lahjoitustavaroita koskevat kysymykset Miia Strömbergille
Turvapaikkoja koskevat kysymykset Mira Kurjelle
Ensiapukassaa koskevat kysymykset Katarina Vallinille