Tiedote 26.2.2005

Tallinna Kodutute Koerte Varjupaikin sopimus koirien ja kissojen kiinniotosta ja 14 vuorokauden hoidosta päättyy 28.2.2005. Sopimus ympäristökuntien kanssa jatkuu toistaiseksi. Uusi ”eurovarjupaik” aloittaa eläinten pyytämisen 1.3.2005. Faktatietoa uuden varjupaikan strategiasta, paikan valmiusasteesta, eikä eläinten 14 vuorokauden säilytyspaikasta vielä ole.

Laagrin varjupaikan sopimuksessa oli erikseen määritelty korvaus eläimen kiinniotosta, 14 vuorokauden hoidosta ja lopetuksesta. Uuden varjupaikan sopimuksessa kaikki edellämainitut on laskettu yhtenäissummaksi, mikä vahvistaa oletusta eläinten lopetuksesta 14 vuorokauden hoidon jälkeen. On myös kuultu puhuttavan, että ainoastaan kalliita rotukoiria hoidettaisiin mahdollisesti pidempään.

Laagrin varjupaik jatkaa nykyisten eläinten hoitoa ja yksityiset voivat mahdollisesti edelleen tuoda tarhalle eläimiään.

Laagrin varjupaikassa lopetetaan ennen sopimuksen päättymistä eläimet, jotka eivät ole potentiaalisia kodinsaajia (agressiiviset ja sairaat). Tarha vähentää henkilökuntaa ja uusia toimintatapoja mietitään aktiivisesti.

Toiminta loppuu tai siirtyy toiseen paikkaan viimeistään loppuvuonna 2005 jolloin vuokrasopimus varjupaikan nykyisen omistajan kanssa päättyy. On myös mahdollista että Laagrin varjupaik vaaditaan lopetettavaksi jo aiemmin, siellä vallitsevien huonojen olosuhteiden ja puutteellisten tilojen vuoksi. Yhdistys jatkaa edelleen yhteistyötä Laagrin Varjupaikin kanssa ja eläinten auttamista pyritään jatkamaan niin pitkään kuin lahjoitusvarat riittävät.

Pelastetaan Koirat yhdistys tulee jatkamaan Eestin kodittomien eläinten auttamista. Eestissä on useita muita tarhoja, joissa yhteistyö vapaaehtoisten kanssa on toivottua, mikäli uuden varjupaikan kanssa ei päästä sopimukseen. Tavoitteenamme on saada yksityiset ihmiset ottamaan yhteyttä meihin, ennenkuin eläimet edes joutuvat kadulle ja tehdä esimerkiksi hoitosopimus uuden kodin etsintään vaadittavaksi ajaksi, eläimestään luopuvan kodin kanssa.

Tulemme tiedottamaan uusista muutoksista uutisissa.