TIEDOTE adoptioprosessissa olevien koirien viivästyksestä

TIEDOTE adoptioprosessissa olevien koirien viivästyksestä

TIEDOTE PELASTETAAN KOIRAT RY:n ADOPTIOPROSESSISSA OLEVIEN KOIRIEN VIIVÄSTYKSESTÄ.

Paikallinen romanialainen viranomaistaho DSV (Directia Sanitar Veterinara), joka valvoo mm. T​RACES​-valtuutettuja toimipisteitä on keskeyttänyt ​TRACES​-toimiluvan käyttämältämme Onevet-eläinklinikalta vedoten puutteellisuuksiin heidän käyttämissään tiloissa. Ko. puutteet eivät ole vaikuttaneet eläinten turvallisuuteen tai terveyteen millään tavoin.

Pelastetaan Koirat ry on toiminut yhteistyössä Onevet-klinikan kanssa 2011 vuodesta lähtien, jolloin myös ​TRACES​-järjestelmä on otettu käyttöön ko. klinikan toimiessa lähettävänä tahona kauttamme Suomeen tuleville eläimille.

Yhteistyö on ollut luotettavaa ja toimivaa. Parhaillaan Onevetin ammattitaitoinen henkilökunta selvittää ongelmaa ja pyrkii saamaan mahdollisimman pian ​TRACES​-valtuudet takaisin. Pelastetaan Koirat ry on halukas jatkamaan mutkatonta yhteistyötä klinikan kanssa, mutta mikäli lupien saaminen pitkittyy tulemme etsimään toista vaihtoehtoa jo varattujen / kotiin pääsyä odottavien koirien kanssa.

Pelastetaan Koirat ry noudattaa ehdottomasti kaikessa toiminnassaan yhdistyksille ja eläinten maahantuojille asetettuja lainsäädäntöjä toimien vapaaehtoisesti lisäksi yli monien säädösten. Tässäkin tilanteessa tulemme selvittämään perinpohjaisesti toimintamahdollisuutemme ja siitä syystä Suomeen varattujen koirien kotiutuminen tulee valitettavasti viivästymään. Ko. eläimet tullaan kotiuttamaan varmuudella ja turvallisesti välittömästi, kun tilanne on selvinnyt.

Olemme tiiviisti yhteydessä Romanian puolelle. Toiveita luvan palautumisesta on muutaman viikon sisällä. Informoimme koteja ajantasaisesti saadessamme lisätietoja.

Pelastetaan Koirat ry