Tilanne Zarkovicassa näyttää valoisammalta – apuamme kuitenkin tarvitaan

Tilanne Zarkovicassa näyttää valoisammalta – apuamme kuitenkin tarvitaan

Päivitystä Zarkovican tilanteeseen

Pormestari Frankovic, kaupunginvaltuusto ja Drustvo za zastitu zivotinja-yhdistyksen edustajat tapasivat torstaina 19.10. Neuvottelujen tuloksena saatiin sovittua, että Dubrovnikin kaupunki vaihtaa koiranruuan, josta eläimet saivat pahoja terveysvaikutuksia. Yhdistyksen edustajat saivat sovittua koe-erän lähetyksestä, jotta olisi mahdollista selvittää ennen isomman erän toimitusta soveltuuko ko. ruoka koirille.

Zarkovica3_211017Kaupunki lupasi toimittaa tarhalle myös 100 uutta koirankoppia, joista ensimmäiset saapuivatkin jo perjantaina. Osapuolet pääsivät myös sopimukseen nykyisen, jo 16 vuotta väliaikaisena turvapaikkana toimineen Zarkovican kunnostustöistä, jotta tarhan 350 -kuonoinen joukko pystyisi selviämään jälleen kerran yhden talven yli nykyisellä paikallaan. Koiratarhalla ei ole mm. sähköjä eikä juoksevaa vettä, vaikka aivan tarhan vieressä sijaitsee ampumarata, jossa sähköt toimivat moitteettomasti ja tasainen maasto mahdollistaa kaupungin ihmisasukkaiden turvallisen harrastamisen.

Nykyinen pormestari on luvannut aloittaa uuden, eläinten tarpeisiin soveltuvan turvapaikan rakentamisen heti, kunhan koiratarhalle löydetään sopiva paikka. Tähän mennessä ko. tarkoitukseen soveltuvaa aluetta ei ole vuosien etsimisen jälkeenkään kyetty löytämään, johtuen paikallisten asukkaiden painostuksesta. He eivät halua lähelleen koiratarhaa.

Jo vuodesta 2001 lähtien kaupungin päättäjät ovat luvanneet helpommalla sijainnilla olevan turvapaikan väliaikaisen kukkulan tilalle, kuitenkaan onnistumatta siinä. Ymmärrettävästi usko uuteen tarhaan ja parempaan tulevaisuuteen ei ole enää kovin vankka eläinsuojelijoiden keskuudessa.

Uskomme, että Drustvo za zastitu zivotinja -yhdistyksen väsymättömien taistelijoiden sekä muiden vapaaehtoisena tarhalla käyneiden painostuksen lisäksi myös meidän kirjoittamallamme kirjeellä ja painostuksella oli vaikutusta asioiden saamiseen hitunen eteenpäin. Me emme saa kuitenkaan tuudittautua ajatukseen, että eläinten asiat ovat nyt paremmin Zarkovicassa eikä apuamme tarvita. Päinvastoin apumme on edelleen tärkeää, jotta koirien ja Sandran elinolosuhteet saataisiin nykyiseltä tasolta edes siedettäviksi.

Myös Pelastetaan Koirat – yhdistys sai avattua keskusteluyhteyden pormestari Frankovicin kanssa, julkaistuamme vetoomuksen sosiaalisessa mediassa. Huolestuttavaa sähköpostitse käymässämme keskustelussa oli väärien faktojen esittäminen pormestarin taholta. Vasta pormestari Frankovicin huomatessa, että olemme ajan tasalla tilanteesta ja sen taustoista saimme asiallisia vastauksia.

Kaikesta huolimatta jokainen pienikin eteenpäin meno on positiivista Zarkovican-koirien tilanteessa.

Kiitos teille kaikille, jotka olette meidän ja erityisesti Drustvo za zastitu zivotinja -yhdistyksen ja Zarkovican koirien tukena.

Jatketaan taistelua yhdessä heidän kanssaan <3