Luka

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”11 kuukautinen” sukupuoli=”Uros” leikattu=”” sijainti=”Suomessa”/]Luka on 11 kuukauden ikäinen pojanvesseli. Se on syntynyt ”vahinkopentuna” kasvattiperheensä Amerikancockerspanieli emolle ja Kiinanharjakoira urokselle. Luka on tuttuja kohtaan todella valloittava suukottelija, joka osaa monien temppujen alkeet; se osaa muunmuassa moikata, antaa tassua, istua ym.

Lukan kanssa ollaan kokeiltu agilityä ja nopeaoppisena se ymmärsi heti kentällä mitä esteiden kanssa tulee tehdä. Luka rakastaa lenkkeilyä ja erityisesti juoksemista. Kun se näkee emäntänsä laittavan juoksuvyön paikoilleen Luka melkein repeää riemusta. Luka rakastaa myös pallopelejä ja hakee heitettäessä esimerkiksi sählypalloa. Tämä poika on siis hyvin liikkuvainen ja vaatii tulevalta perheeltäänkin aktiivisuutta ja mielellään jotakin yhteistä harrastusta.
Luka etsii uutta kotia, koska sen perhe on hajonnut eikä pitkien työmatkojen ja muiden arjen haasteiden vuoksi Lukalle ole riittävästi aikaa.

Lukan nykyisessä perheessä on lapsia kolmen vuoden ja teini-iän välillä. Luka tulee hyvin toimeen oman perheensä lasten kanssa, mutta on tärkeää olla tietoinen siitä, että Lukan ensireaktio kaikenikäisiä ihmisiä kohtaan on todella hyökkäävä. Se haukkuu kovasti ja tekee valehyökkäyksiä, mutta ei kuitenkaan pure. Lukaa olisikin opetettava jatkossa pois tästä tavasta kannustamalla, sosiaalistamalla ja namittamalla.

Siitä pääsemmekin nameihin, jotka ovat tosi tärkeitä Lukalle. Niiden avulla Luka on helposti opetettavissa ja siitä saa myös nopeammin kaverin tarjoamalla jotakin herkkua.
Lukaa ei anneta ensimmäiseksi koiraksi eikä kerrostalokotiin sen haukkumistaipumuksen vuoksi.

Luka painaa noin 12 kiloa ja sen säkäkorkeus on noin 40 senttimetriä.Sillä on atooppinen iho, jonka vuoksi Luka saa päivittäin kaksi Apoquel-tablettia, jotka pitävät iho-oireita kurissa. Luka on syönyt vehnätöntä ruokaa sekä raakaruokaa, mutta ihon kutinan vuoksi olisi hyvä vielä etsiä jatkossa sopivaa ruokavaliota. Lukalla on tällä hetkellä vakuutus, joka kannattaa siirtää uuden omistajan nimiin, jotta se korvaa tätä Apoquel-valmisteen käyttöä.

Lukan perheessä on kissa, johon se on tottunut eli uudessa kodissakin voisi olla mahdollisesti kissa. Koirakaverikaan ei ole poissuljettu juttu, kunhan uusi omistaja on valmis sopeuttamaan Lukaa laumaan.

Luka on kastroimaton ja on toivottavaa, että se kastroitaisiin uudessa kodissa. Se on sirutettu ja rokotettu. Luka on saanut olla kodissaan täysivaltaisena jäsenenä ja onkin tottunut olemaan vapaasti sohvilla ja sängyissä, joten tulevassa kodissakin olisi toiveena samat säännöt.

Luka asuu Pohjois-Karjalassa. Jos olet lukenut tämän tekstin, miettinyt huolella mitä haasteita Lukan omistaminen toisi tullessaan ja olet edelleen valmis selvittämään mitä kaikkea tämän lelukoiramaisen söpön kuoren alle kätkeytyy ota yhteyttä Katarinaan!

Syksy 2019: Luka sai jäädä omaan kotiinsa!

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020