Nakke

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”Synt. 06/2004″ sukupuoli=”Uros” leikattu=”” sijainti=”Suomessa”/]Eräänä kesäkuun yönä: ”TIPU SYNNYTTÄÄ!!!!”, siitä meidän yhteinen taipaleemme Naken kanssa alkoi. Naken äiti ja isä (kuvassa musta ja ruskea koira vieretysten) joutuivat Tallinnan vanhalle koiratarhalle omistajan jouduttua sairaalaan ja Tipu tuli minulle kolme salamatkustajaa vatsassaan. Nakke syntyi pesueen viimeisenä, hengettömänä, mutta kokenut äiti elvytti poikansa nuollen rivakasti vatsaa. Ohessa kuvia Nakesta kun poitsu on 5 tunnin ikäinen, 20vrk ja 6 viikkoa, loput kuvat on otettu kuukauden sisällä.

Nakke meni alun alkaen kissan sekä vanhan tiibetinspanielin kaveriksi, mutta joutui vaihtamaan kotia n.vuoden iässä allergian takia. Seuraavat seitsemän vuotta Nakke asui kahden mäyräkoirauroksen kaverina pariskunnalla, joka sai n. vuosi sitten elämäänsä myös ihmislapsen, tästä alkoivat Naken ongelmat; tilanne kärjistyi ja Nakke tuli luokseni lähes 8 vuoden jälkeen. Lyhyesti kuvattuna Naken tilanne ennen minulle tuloa: stressitaso pilvissä, todella negatiivinen suhtautuminen lapsiin, arka ihmisiä kohtaan. Naken edellinen koti on näistä stressin mukana tuomista oireista huolimatta ollut todella rakastava ja huolehtivainen, koirasta huokuu se, että ihmisen läheisyys ja hellyys on ollut osa jokapäiväistä elämää, Nakke on ollut rakastettu perheenjäsen. Mutta stressioireista johtuen meillä alkoi siis tehotreenaus, joka on tuottanut 1,5kk aikana huimia tuloksia, potentiaalia siis löytyy, vaikka mihin, mutta se vaatii ihmiseltä varmuutta, jämäkkää johtajuutta, tietenkin hellyydellä höystettynä.

Mikäli sinulla ei ole kokemusta koirista tai et koe olevasi varma ja turvallinen, vankkumaton johtaja, jonka arvostelukykyyn laumanjäsenesi voivat luottaa, Nakke ei ole oikea koira sinulle. Uudessa kodissa voi olla kissoja, kissat saavat tutustumisen jälkeen jopa puskea syömässä olevaa Nakkea. Kodissa voi olla myös koiria; Nakke pelkää aluksi vieraita koiria, mutta sukupuoleen katsomatta esim. jack russelin kokoisista tulee samassa huushollissa Naken kavereita n. vuorokaudessa pienin niksein, jotka tietenkin kerrotaan uudelle kodille. Vielä n.40cm koiratkin ovat ihan ok, mutta esim.collien kokoiset ovat jo hieman liikaa 5kg herralle, samassa paikassa voi olla, mutta nostaa stressitasoa varsinkin jos koira ei jätä Nakkea rauhaan. Lapset 10v ylöspäin on ok ja jos ovat osaavia, voivat lenkittääkin Nakkea. Pienempien lasten kanssa vaaditaan jämäkkää johtajuutta ja malliesimerkin näyttöä, toiveena on ettei kodissa ole pieniä lapsia, varmuuden vuoksi.

Nakella on koirien älypelejä, joita se rakastaa pelata ja paljon mieluisia leluja, jotka kaikki tottakai tulevat Naken mukana. Autossa Nakke on nätisti koirien turvavyövaljaissa ja autoilu on mieluista, samoin ulkoilu ja pienen pienistä jaloista huolimatta Nakke rämpii mielellään vaikeakulkuisessakin maastossa. Tontin reviirin Nakke oppii n.2vkossa ja voi ulkoilla vapaasti valvottuna, vaikkei tontti olisi kokonaan aidattukaan. Nakke on muuten koira joka ei tongi roskiksia! Jopa 7h koulupäivän ajan Nakke antaa olla lattialle unohtuneen roskiksen rauhassa, uskomatonta!

Nakella on oireettomana pysynyt sydänvika, jatkuva lääkitys ja lääkkeet menee muitta mutkitta aamuin illoin. Nakke käy kerran vuodessa sydänspesialistilla ja vanha koti on sitoutunut käyttämään Naken kontrolleissa mikäli uusi koti on maksimissaan 2 tunnin ajomatkan päässä Helsingistä, vakuutuskin löytyy. Sydänvika ei ilmene millään tavalla edes pitkienkään metsälenkkien yhteydessä, nestettä ei kerry, eikä ole yskimisiä. Nakke on ihana lenkitettävä; aina reipas, ei ole remmirähisiä, ei vedä jos pitää valjaita.

Nakke rakastaa hellyyttä ja nukkuu mielellään sängyssä. Unta ei saa häiritä, mikäli Nakkea vahingossa potkaisee, kuuluu sängynpäädystä matala ilmoitus, että hei täällä ollaan, pidäs jalat omalla puolellasi kiitos :D Kotiin tullessa Nakke repeää riemusta ja kiljahtelee, joten Nakkea ei anneta kerrostaloon. Muutoin naapurit ovat kertoneet Naken olevan päivisin hiljaa, ainoastaan haukahdus kun oven edestä kulkee joku. Nakke on sisäsiisti ja pärjää hyvin 8h ajan yksin tai siis kissojen seurana.

Nakke on täynnä elämäniloa, hyvää mieltä, älykkyyttä ja vaikka mitä, En halua kehua Nakkea tässä liikaa, sillä uudelta kodilta odotetaan ehdotonta valmiutta pitää Nakke lopun elämän (äidin puolelta ainakin pitkää ikää odetettavissa), vaikka Nakke aluksi ”taantuisikin” jonkin verran ennen kuin sopeutuu. Nakke on koira, josta en todellakaan haluaisi luopua toista kertaa, mutta minulla ei ole vaihtoehtoja, sillä olen lähdössä ulkomaille. Uuden kodin tulee tulla ensin tutustumaan Nakkeen (Hyvinkää) (mahdollisten koiriensa kanssa) ennen kuin lopullinen päätös tehdään.

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020